Požár kamionu na dálnici D11

Včerejšího dne chvíli před půl sedmou odpoledne vyjížděli policisté z Dálničního oddělení Pravy k nahlášenému požáru na 73. kilometru dálnice D11 ve směru na Hradec Králové. V daném místě, tedy zhruba na úrovni obce Obědovice, stál v odstavném jízdním pruhu tahač s návěsem, kdy tahač a přední část návěsu byla zachvácená plameny. Místo požáru ihned zajistili, zastavili provoz, zejména z důvodu zajištění bezpečnosti ostatních účastníku silničního provozu. Na místo se dostavily jednotky hasičských záchranných sborů, které požár zlikvidovaly. Požár dle slov řidiče, což potvrdil i vyšetřovatel HZS, vznikl na základě defektu přední pneumatiky a jejímu následnému zahoření. 
Při požáru nedošlo k žádnému zranění osob a hmotná škoda na tahači a návěsu byla předběžně vyčíslena na 1 milion korun, s tím, že další škody na přepravovaném zboží budou uvedeny dodatečně. Vlivem požáru se rovněž poškodil povrchu vozovky se škodou zhruba 50 tisíc korun.
Během hasicích prací byla dálnice zcela uzavřena, kdy po uhašení v průběhu šetření a odstraňování následků byla dálnice zhruba 2 hodiny průjezdná jen jedním pruhem, bez tvorby větších kolon. 
Zdroj: Policie ČR